© Copyright Hodson Architects 2019 | Web design by Ben Ward

Ecology Building Society Headquarters

Location: Silsden

Completion: September 2005

Value: £900,000


Hodson Architects were commissioned via a limited competition and interview to design an innovative office building for the Ecology Building Society in the Aire Valley, Yorkshire. Our main responsibility was to provide a good quality working environment which responded to the specialness of the site and context with respect to distant views, gardens, extendibility and flexibility in use.


Our aims for the building included attaining amongst the best figures nationally for air tightness, energy and water consumption. Some of the components incorporated into the building include a sedum planted roof, reclaimed stonewalls, rainwater harvesting and photovoltaic cells.


The project was recognised nationally and won the following awards:
RIBA White Rose Award 2006 Building Magazine, Sustainable Building of the Year 2005 Bradford District Design Award - Building of the Year 2004